Disgens släkttavla

 

Innehåll

Navigera till cirkelns olika delar med knapparna nedan.

 I den här utbildningen får du lära dig att använda släktforskarprogrammet Disgen för att registrera dina släktingar och skriva ut en antavla med bilder.

På många orter ordnar regionföreningarna lokala kurser, men om du inte kan deltaga i dessa kan denna distansutbildning vara ett alternativ. Kursen sker i samarbete med föreningen DIS, Datorhjälp i släktforskningen.

I distansutbildningen arbetar du vid din egen dator och på tider som passar dig och i den takt som du själv väljer. Du kan lämpligen arbeta med din egen släkt som du registrerar i Disgen. Behöver du hjälp tar du kontakt med kursledaren. Kursen avslutas med att du skriver ut en egen antavla med bilder på de ingående personerna. Så här kan den se ut.

Nya kurser startar 15 januari, 15 mars och 15 april 2013. Då kommer jag att sända veckobrev till deltagarna.

Vad är Disgen?

En kort introduktion till Disgen av Björn Johansson
Patrik Hansson visar Disgen på Släktforskardagarna 2011. Filmen är tagen av Ulf Frykman.

Detta får du lära dig

Det här behöver du

Distansutbildningen består åtta av moduler

Varje modul innehåller:

Se vad de olika modulerna innehåller.

Kursledare

Bengt Kjöllerstöm är en god pedagog, som hela yrkeslivet varit lärare och nu lett många studiecirklar om datorer och släktforskarprogrammet Disgen.

Du hittar hans egen antavla här www.kj2.se/anor.

Bengt Kjöllerström
Östra Vallgatan 41.
223 61 LUND
bengt@kj2.se
070-2703944

Anmälan via webben

Anmäl dig via ett webbformulär här

När anmälan är mottagen får du ett välkomstbrev med information om hur du når kursens olika delar När du avslutat en modul får du tillgång till nästa. Per post får du en tryckt handledning till kursen. Kursen avslutas med att du skriver ut din egen antavla.

Kurskostnad: 850:-, Medlemmar i föreningen IS erhåller rabatt 300:-. Tryckt handledning ingår. Du kan läsa boken här. Filstorlek 4 MB.

Som deltagare i cirkeln kan du teckna dig för ett abonnemang för Arkiv Digitals kyrkböcker online. Detta kostar för 10 veckor (från din första inloggning) endast 150:-. Vill du anteckna dig för detta blir kursavgiften 1000:-. inloggningsuppgifter kommer sedan med epost.

Fler resurser

Tryckt handledning ingår. Du kan läsa boken här.

Här finns en Powerpointpresentation, som introducerar och steg för steg beskriver hur man gör.